NIEUWS

Onderwijsvakblad 'De Nieuwe Leraar' te gast in Balgoij

donderdag 26 januari 2017

Marion van Weeren Braaksma werd enthousiast begroet door een vriendelijke hinnik van Bromelia. Er was direct contact tussen hen. Mooi om te zien. 

In verband met een themanummer over 'verlies' besloot Marion te komen voor een interview. Een prachtige kans om ook mijn geliefde poppetjes in beeld te brengen :-). 

Wat volgde was niet alleen een gesprek, maar een prachtige ontmoeting. 
Het thema waar we beiden zo bekend mee zijn, leidde tot mooie inzichten, herkenning en het besef dat 'verlies' zo'n waardevol en belangrijk onderwerp is en blijvend aandacht verdient. Waardevol voor leerkrachten, ouders en kinderen. 

Het meeste en soms grootste verlies wat mensen met zich meedragen is vaak niet zichtbaar. En juist daarom des te meer voelbaar. Dit geldt ook voor kinderen. 
Onzichtbaar verlies, ingrijpende gebeurtenissen in het leven van kinderen nemen ruimte in. In hun hart en hun hoofd. Dit heeft invloed op de manier waar ze wel of niet reageren. Op het verwerken van informatie (leren) en in het contact met anderen. 

Het is niet makkelijk om over verlies te praten. Het raakt je diep van binnen. Op plekken die onveilig voelen en emoties in beweging zetten. Het kan ook de ander raken. Daarom is het soms makkelijker om het niet te doen. 
En daar mag verandering in komen. Want gedeeld verdriet is makkelijker te dragen. 

Dank daarom. Dank Marion, voor het feit dat jullie mooie blad De Nieuwe Leraar, aandacht besteedt aan kinderen die het leven op een andere manier hebben leren kennen. 

Dank voor je enthousiasme, betrokkenheid en ontmoeting!

En je weet het, de paarden kijken naar je uit. 

Foto: gemaakt door Marion.